МениВеб страни

Соработници

Известувања

Мобилност

Читај online

Општина Виница

ТП СТОИМЕНОВА С. ОЛГА

Име на компанијата : ТП Стоименова С.Олга , с. Истибања

Дејност : Производство на готови текстилни ткаени производи

Производи / услуги што ги нуди :
• Производство на традиционални македонски ракотворби: носии, чаршави, миљиња, подметачи, накит од монистра и други традиционално дизајнирани производи што наоѓаат примена и во секојдневниот живот. Во производството се употребуваат следните суровини и репроматеријали: волна, волнена преѓа, памучна преѓа, макари, мониста и др.
• Од волна се изработуваат следниве елементи за народна носија: елеци машки - женски, потури, фути, торби, торбички, скутачи, брдници, појаси, забање за елеци и др. • Од памук се изработуваат кошули (машки, женски и детски), тријачки (крпи), прекровки, огрлничиња, кавраци, шалови и др.
• Од монистра во разни бои се плетат рачно повеќе видови на накит: ќостеци, колани, еменлии, подвезки, танци и др.

Контакт информации :
Работилница во с. Истибања
2310 Виница
Тел: ++389 (0 )33/361-546
Факс:++389(0)33/361-546
Моб: ++389/(0) 71/263-628, ++389/( 0) 70/840-051 и ++389/(0)78/390-153
Email: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., ostoimenova@mail net.
www.darija.com.mk

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t-home.mk