МениВеб страни

Соработници

Известувања

Мобилност

Читај online

Општина Виница

Ин Виница Веритас

Започна најгламурозниот културен настан на овие простори „Ин Виница Веритас“. Општинската веб стран, со мало задоцнување ве поканува да присуствувате на овој настан и во продолжение да овој натпис ви го претставуваме неговиот петдневен репертоар.

Понеделник, 15 октомври (Дом на културата - Сина сала)
19:00 Свечено отварање на фестивалот
19:30 Театарска претстава „Отворач за конзерви“
(претставата е во склоп на отворање на фестивалот)

Вторник, 16 октомври
19:00 Изложба на карикатури од Домот на хуморот -
Габрово, Р. Бугарија (изложбен салон)
19:15 Промоција на книга афоризми на Веселин Зидаров -
Трјавна, Р. Бугарија (изложбен салон)
20:15 Театарска претстава „Грешката да си жив“ -
Народно читалиште Пенчо Славејков - Трајана, - Р. Бугарија
Дом на културата - Сина сала
Влез: 60 денари

Среда, 17 Октомври
20:00 Театарска претстава „Ај да си речиме уште една“ -
Народен театар - Охрид
Дом на култура - Сина сала
Влез: 60 денари

Четврток, 18 Октомври
20:00 Театарска претстава „Ах љубов моја“ -
Ну театар комедија - Скопје
Дом на културата - Сина сала
Влез 60 денари

Петок, 19 Октомври
19:00 Театарска претстава „Аморика“
Факултет за драмска уметност - Скопје
Дом на културата, Сина сала
Влез 60 денари

Билетите за претставата во Домот на културата од 08 - 15 часот или пред претставите на билетарите во домот.
Претставите започнуваат во точно определениот термин, по нивното започнување, вратите се затвараат.

Општина Виница
ул. Бел Камен бр. 13
телефон: 033 361-945, mail: ovinica@t-home.mk